Wie zijn wij?

Ferry Toth

Dr. Ir. Ferry Toth raakte geïnteresseerd in capacitieve sensoren tijdens een stage bij Enraf-Nonius (tegenwoordig Enraf BV) in 1990. Hij was toen betrokken bij een cost re-engineering van de STIC, een capacitieve niveaumeter voor ondergrondse brandstoftanks bij benzinestations. Van dit zeer succesvolle product zijn er door Enraf wereldwijd meer dan 26000 verkocht. 

 

Na een aantal projecten bij de TU Delft op het gebied van capacitieve personendetectie en een capacitieve krachtsensor, trad hij in dienst als toegevoegd onderzoeker TU Delft, vakgroep Elektronica om het STW project "DEL22.2777, Capacitieve transducenten voor industrieel gebruik" uit te voeren. De promotoren waren  prof. dr. ir. A.H.M. van Roermund, en dr. ir. G.C.M Meijer. Deelnemers aan dit STW project waren ENRAF BV (voorheen Enraf Nonius), RET Rotterdam, Smartec BV., Philips Drachten. Een literatuurlijst vindt u hier. Hij is specialist op het gebied van capacitieve sensoren en sensoren en sensor interfaces met frequentie output, zoals Smartec SMT160-30 en UTI (zie ook IFSA).

 

Vlak voor het behalen van zijn doctors graad in 1997 trad hij wederom in dienst van Enraf, om als systeemontwerper de opvolger van de STIC te ontwikkelen. Bij Enraf heeft hij diverse projecten uitgevoerd (o.a. 829 DataDIP, 762 VITO, 696 Marine Radar) en zich bekwaamd op het gebied van intrinsieke veiligheid (Ex i volgens ATEX en FM).

 

Met de oprichting van Exalon Delft is voor hem een oude wens in vervulling gegaan om zelf risico te dragen maar ook om zelf te profiteren van eigen inzichten en inspanningen

Erik Schnitger

Ir. Erik J. Schnitger is in 1986 afgestudeerd aan de TU Delft binnen de vakgroep Elektronische Instrumentatie. Na zijn studie is hij in dienst getreden bij Enraf-Nonius (tegenwoordig Enraf B.V.) in Delft, op de afdeling R&D als elektronica hardware ontwikkelaar. 
Tijdens de ruim 17 jaar dat hij bij Enraf in dienst was, heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het tot stand komen van de vele succesvolle meetinstrumenten van Enraf. Voorbeelden hiervan zijn, de al meer dan 15 jaar industriestandaard, de 854 “Servo-niveaumeter” en de 862 “MIR/MIT temperatuurconverter” met de unieke Enraf 864 “MTT Multi-temperature sensor”, de 873 “Smart radar” en de 973 “Smart radar LT” en diverse andere meetinstrumenten.

Hij heeft in de loop der jaren een grote expertise verworven op het gebied van innovatie, specificatie en ontwerpen van industriële explosieveilige ijkwaardige meetinstrumentatie. 
Zijn specialismen zijn o.a. : Uitgebreide kennis op het gebied van explosieveiligheid, Ex (ATEX en FM), EMC, laagspanningsrichtlijn, analoge elektronica en sensor-interfacing, “low-power” elektronica, geschakelde voedingen en “ontwerp voor productie met minimalisering van nazorg”.

Met de oprichting van Exalon Delft B.V. is hij een nieuwe uitdaging aangegaan op het gebied van productontwikkeling en -innovatie, en heeft hij de gelegenheid zijn kennis en ervaring ook buiten de petrochemische industrie te benutten.

Xiujun Li

Xiujun Li was born in Tianjin, China on February 19, 1963. He received his B.Sc. in physics and M.Sc. in electrical engineering from Nankai University, Tianjin, China in 1983 and 1986, respectively. In 1997, he received his Ph.D. degree from Department of Electrical Engineering, Delft University of Technology, The Netherlands.


Since September 1996, he has been employed as assistance researcher at the Faculty of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science, Delft University of Technology, where he was involved in research and the development of smart capacitive sensors and low-cost interfaces for smart sensors.


Since 1997 he worked in part time for SMARTEC B.V. on smart temperature sensors and smart sensor interfaces. In 2002 he joined Bradford engineering B.V., Heerle, The Netherlands, where is performs research and development of instruments for the Space Industry.


In 2009 he joined Exalon Delft.

 

 

 

 

 

 

Willem-Jan de Hoog

Ing. Willem-Jan de Hoog is actief in de interformatie technologie en automatisering sinds 1989 toen hij als Applicatie Programmeur in dienst trad van de TU Delft. Daarnaast is hij in een vergelijkbare functie werkzaam geweest bij het Sociaal en Cultureel Planbureau en bij V2_Organisatie. De laatste jaren was hij werkzaam als Software Engineer en Project Manager bij Lunatech Research en Morphon Technologies.

 

Gedurende deze tijd hadden de projecten waar hij nauw bij betrokken was veelal te maken met databases, complexe rekenmodellen, simulaties en XML technologie. Bij Exalon heeft hij echter snel het voortouw genomen bij het opzetten van een low-cost ontwikkelplatform voor HART transmitters.

 

Naast grondige kennis van het vak software ontwikkelen en ruime ervaring met het leiden van softwareprojecten die gedistribueerd uitgevoerd worden door teams in verschillende landen heeft hij ook de nodige capaciteiten met betrekking tot systeem beheer van (internet) servers mbv Windows, Unix en Linux.